skipedia

Usuwanie konta i danych

Konto Skipedia jest potrzebne tylko do sekcji Towarzysze podróży i dodawania opinii. Możesz je usunąć w dowolnym momencie - poniżej opisano oba sposoby.

Samodzielne usunięcie konta

Otwórz stronę konta (zaloguj się za pomocą linku z wiadomości e-mail - nie używamy haseł) i naciśnij "Usuń konto" na dole strony. Usunięcie następuje natychmiast.

Usunięcie przez e-mail

Jeśli nie masz dostępu do konta, napisz na adres [email protected] z adresu, na który konto jest zarejestrowane, i poproś nas o usunięcie swoich danych. Robimy to w ciągu trzech dni roboczych i potwierdzamy w odpowiedzi.

Co zostaje usunięte

Twój profil (imię, adres e-mail, wiek), każdy link logowania i otwarta sesja, Twoje ogłoszenia dotyczące towarzyszy podróży i opinie o ośrodkach, subskrypcje powiadomień, a także dane aplikacji SkiMap: zdjęcie profilowe, ślady i dni jazdy, pozycja na mapie, znajomi, zaproszenia i tokeny urządzeń. Stare linki w wiadomościach e-mail przestają działać.

Co pozostaje i dlaczego

Wiadomości wysłane przez Ciebie w rozmowie pozostają u drugiej osoby: to także jej rozmowa, a my nie możemy usunąć tylko jej części. Twoje imię w tej rozmowie zostaje zastąpione przez "Usunięty użytkownik". Logi dostarczania wiadomości e-mail są przechowywane przez okres do 12 miesięcy na potrzeby obsługi skarg dotyczących spamu; nie zawierają treści wiadomości.

Czas usunięcia

Usunięcie z aktywnej bazy danych następuje natychmiast (lub w ciągu trzech dni roboczych w przypadku próśb wysłanych e-mailem). Kopie zapasowe są wymieniane w ciągu 30 dni, po czym odzyskanie danych jest niemożliwe.

Polityka prywatności